Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 07:27

Сайт СЗШ № 14 м.Сєвєродонецька

Меню сайту
Наше опитування
Що змушує вас вчитися?
Всього відповідей: 262
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Січень » 15 » Чому Google Suite for Education?
10:45
Чому Google Suite for Education?

GSuite

З чого все почалося?

План створення платформи для дистанційного навчання під час карантину, роботи з обдарованими дітьми, індивідуального навчання хворих дітей, дітей, котрі тривалий час відсутні.

На даний час таку платформу можна організувати:

Чому Google?

безкоштовність для закладів освіти (для бізнесу ця система коштує 5$ за одного користувача у місяць);

є досвід використання публічного акаунту Google (пошта на gmail.com, google-диск, youtube та інші додатки;

браузер Google chrome з пошуковою системою Google один з найзручніших у роботі.

Що є у GSuite for education?

Ядро пакету: Gmail, Календар, Клас, Контакти, Диск, Документи, Форми, Групи, Таблиці, Сайти, Презентації, Meet. Доступ до цих сервісів надається освітньому закладу відповідно до положень Угоди про використання G Suite for Education  В угоді описується порядок використання та поширення даних Клієнта в рамках виключно Основних сервісів. Google не розміщує рекламні оголошення в Основних сервісах.

Близько 60 додатків, розроблених Google, які можна безкоштовно підключити до домену: youtube, карти, новини, фото, малюнки.

Продукти, розроблені сторонніми компаніями, які знаходяться у GSuite Marketplace. Їх можна підключити до GSuite.

Що дає GSuite для школи?

GSuite for education дає можливість побудувати повноцінне захищене інформаційно-освітнє середовище на основі інструментів і сервісів Google. За допомогою сервісів Google можна:

обмінюватися повідомленнями;

спілкуватися онлайн;

викладати відео у мережу;

прокладати маршрути на ел. карті;

планувати спільну роботу;

створювати власне портфоліо (сайт);

публікувати свої документи у блозі;

створювати і спільно редагувати документи, таблиці, презентації;

створювати опитувальники, тести, зберігати результати тестування;

організувати власну систему управління навчанням на базі сервісу Classroom та ін.

Всі ці сервіси хмарні. Це означає, що їх не треба встановлювати на своєму комп’ютері чи шкільному сервері. Для користувачів вони доступні через Інтернет. Всі дані зберігаються у хмарних сховищах.

Ці можливості також дає публічний акаунт (gmail.com). Проте публічний акаунт доступний багатьом людям, що несе певну небезпеку для його використання у школі. На електронну скриньку учня може прийти лист від небажаних людей. Ці ж люди можуть написати коментар у блозі. Така ж небезпека є при спільному редагуванні і коментуванні документів.

За допомогою GSuite ми формуємо і наповнюємо захищене інформаційне середовище на базі власного домену школи. Серед користувачів цього домену нема випадкових людей. Це учні, педагоги та батьки . Адміністратор GSuite сам створює поштові скриньки  для користувачів.

Акаунт виглядає так: прізвище ім’я @назва домену.

У випадку нашої школи, так: dmitro.ivanov@sever14.ukr.education

При реєстрації акаунту у GSuite кожному користувачу створюється Google-диск, де можна зберігати необмежений об’єм інформації на відміну від публічного акаунту, де максимальний об’єм становить 15 ГБ. Така можливість вивільняє диски на комп’ютері. Все те, що шкода видалити, але займає місце на диску, можна перенести у хмару. Google дає гарантію на збереження файлів 99, 9%. Кожний користувач GSuite може мати як публічний акаунт на gmail.com так і корпоративний робочий на домені GSuite. У браузері Google chrome є можливість легко переключатися між акаунтами.

Classroom – система управління навчанням від Google

Особливості роботи в класі:

Налаштування класу. Для кожного класу створюється свій ключ доступу, який студенти та інші викладачі використовують для приєднання до спільноти.

Інтеграція з Google Диском. Коли викладач використовує Google Classroom, папка «Клас» автоматично створюється на його робочому Google Диску. Для студентів також створюється папка «Клас» з вкладеними папками для кожного класу, до якого вони приєднуються.

Створення та розповсюдження завдань. При створенні завдання у вигляді Google-документа, платформа буде створювати і поширювати індивідуальні копії документа для кожного студента в класі за бажанням викладача, що значно спрощує технічні аспекти освітнього процесу.

Обмеження в часі. При створенні завдань викладач може вказати термін виконання роботи. Коли студент здає завдання до завершення терміну виконання, на його документі з’являється статус «Перегляд», що дозволяє викладачеві перевірити роботу. Після перевірки викладач може повернути завдання студенту для доопрацювання. Воно автоматично переходить в статус «Редагування» і студент продовжує роботу над документом.

Контроль за виконанням завдань. За усіма завданнями можна спостерігати одночасно, і контролювати роботу над окремим завданням відразу в декількох класах.

Комунікування в класі. Завдяки поєднанню можливостей сервісу “Оголошення” і коментування завдань в Класі, викладачі та студенти завжди підтримують зв’язок і слідкують за станом виконання/перевірки кожного завдання.

Переглядів: 268 | Додав: school14 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Управління освіти Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області

ЛОІППО СЕРТИФІКАТИ

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz