Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 16.06.2021, 16:04

Сайт СЗШ № 14 м.Сєвєродонецька

Меню сайту
Наше опитування
Що змушує вас вчитися?
Всього відповідей: 237
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

НАССР - система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок

 

НАССР - це система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.

НАССР у навчальних закладах – важливий інструмент для контролю безпеки харчуванняГоловним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за всіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви. 

Програма передумов системи НАССР охоплює такі процеси:

  1. Належне планування виробничих, допоміжних ы побутових приміщень для уникнення перехресного забруднення.
  2. Вимоги до стану приміщень, обладнання, проведення ремонтних робіт, технічного обслуговування обладнання, калібрування тощо, а також заходи щодо захисту харчових продуктів від забруднення та сторонніх домішок.
  3. Вимоги до планування та стану комунікацій – вентиляції, водопроводів, електро- та газопостачання, освітлення тощо.
  4. Безпечність води, льоду, пари, допоміжних матеріалів для переробки (обробки) харчових продуктів, предметів та матеріалів, що контактують із харчовими продуктами.
  5. Чистота поверхонь (процедури прибирання, миття і дезінфекції виробничих, допоміжних та побутових приміщень та інших поверхонь).
  6. Здоров’я та гігієна персоналу.
  7. Поводження з відходами виробництва та сміттям, їхній збір і видалення з потужності.
  8. Контроль за шкідниками, визначення виду, запобігання їхній появі, засоби профілактики та боротьби.
  9. Зберігання та використання токсичних сполук і речовин.
  10. Специфікації (вимоги) до сировини та контроль за постачальниками.
  11. Зберігання та транспортування.
  12. Контроль за технологічними процесами.
  13. Маркування харчових продуктів та інформування споживачів.

НОРМАТИВНА БАЗА ВПРОВАДЖЕННЯ НАССР у СЗШ №14

СФЕРА ЗАСТОСУВАННЯ СИСТЕМИ НАССР у СЗШ №14

Наказ "Про впровадження системи аналізу небезпечних чинників та критичних точок контролю  (ХАССП) в СЗШ №14"

Наказ "Про затвердження Положення про групу НАССР у СЗШ №14, інструкцій та відповідної документації для організації роботи НАССР"

ЛОІППО СЕРТИФІКАТИ

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2021
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz