Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСереда, 16.06.2021, 17:38

Сайт СЗШ № 14 м.Сєвєродонецька

Меню сайту
Наше опитування
Що змушує вас вчитися?
Всього відповідей: 237
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Харчування учнів

Минулого року в Україні оновили нормативну базу щодо харчування у школах. А зараз фахівці Держпродспоживслужби працюють над конкретними кроками реалізації реформи. Що вже зроблено і коли чекати в школах здорове меню, дізнавались експерти Центру громадського моніторингу та контролю.

 Новий санітарний регламент

З 1 січня в Україні діє новий санітарний регламент для закладів середньої освіти. Він передбачає сучасні норми щодо облаштування шкіл, освітлення, звукового та температурного режиму, а також якості харчування. Відповідно до нових правил, зі шкіл мають зникнути шкідливі снеки та газовані напої. Так, у буфетах та автоматах заборонили продавати: кондитерські вироби, солодкі зернові продукти, що містять понад 10 г цукру на 100 г продукту, вироби з кремом, морозиво, м'ясні та рибні продукти промислового виробництва (ковбаси, сосиски, рибні консерви), непастеризоване молоко, непастеризовані соки, солодкі газовані та енергетичні напої, каву та кавові напої.

Крім заборон, регламент має низку нових вимог. Шкільне харчування має стати більш здоровим і різноманітним. Документ встановлює групи харчових продуктів, які повинні бути в щоденному шкільному раціоні учнів, зокрема, злакові, овочі, молочні продукти. Так, для учнів раз на тиждень обов’язково має готуватися риба, мають подаватися фрукти та ягоди.


 


 

ЛОІППО СЕРТИФІКАТИ

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2021
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz